Porträttfotografering i bokskogen utanför Malmö

porträttfotografering i bokskogen utanför malmö

Jag har försummat bloggen och hemsidan en aning – till fördel för fotograferingar, en intensiv sommar på jobbet och inte minst; semester! Men nu när hösten är här så ser jag fram emot att komma tillbaka lite till vardagen igen (även om de första veckorna tillbaka på jobbet inte indikerar att jag kan vänta mig någon vidare lugn period nu heller :)).

Jag tänkte börja med att lägga upp ett antal favoriter från en fotografering i somras i bokskogen utanför Malmö. Där träffade jag Johan, som ville ha lite nya porträttbilder till sin hemsida, sociala medier och eventuella trycksaker där han finns med i olika sammanhang kopplat till sitt yrke som klassisk kompositör.

Bokskogen är ett härligt ställe att fotografera på – speciellt på eftermiddagen eller kvällen när solen börjar gå ned och ljuset blir guldigt. Tyvärr var det ganska mycket folk där samtidigt som vi – så jag kunde inte ta med Johan till riktigt alla mina favoritställen – men jag tycker ändå att vi lyckades hitta en fin variation i bilderna!

porträttfotografering i bokskogen utanför malmö

Johan var verkligen en fantastisk kund att få fotografera – han kämpade tappert med den stora invasionen av mygg som härjade runt oss i skogen, och lät mig glatt larva mig bakom kameran för att få honom att skratta 🙂 Utöver det hade han som ni ser valt otroligt stiliga kläder som gjorde sig väldigt bra på bild.

Han berättade för mig innan att han gärna ville se glad ut på bilderna, men att de ändå borde hålla kvalitet och stil för att kunna användas i professionella sammanhang.

porträttfotografering i bokskogen utanför malmö
porträttfotografering i bokskogen utanför malmö
porträttfotografering i bokskogen utanför malmö
porträttfotografering i bokskogen utanför malmö

Han ville även få med grönska och natur, samt en känsla som man kan känna igen i musiken han komponerar. Det där sista kändes som en stor utmaning för mig, då min kunskap inom området klassisk musik som mest sträcker sig till “De fyra årstiderna” (som jag visserligen älskar) och “I bergakungens sal“. Därför försökte jag lyssna in mig en del på den musik Johan har skrivit innan fotograferingen – och jag kan varmt rekommendera er att göra detsamma! Och ta detta från någon som som sagt inte alls lyssnat (och inte haft något större intresse för det heller i ärlighetens namn) tidigare! Jag tycker verkligen att Johans musik framkallar känslor och bilder inombords, och efter att ha lyssnat på hans musik och pratat med honom så har jag fått en helt annan respekt för- och insikt i vilket hantverk det är att komponera klassisk musik, och vilken talang det måste krävas!

Nicola Clase – vår ambassadör i Finland – har kallat honom “En nationell skatt”, och det säger verkligen något.

Ni kan hitta mer om Johan och hans musik på hans hemsida; https://johanhugosson.com och Facebooksida, och jag själv blev gråtfärdig när jag hörde den här musiken som han skrivit; The Rune Carol. (Är och förblir julnörd :)).

porträttfotografering i bokskogen utanför malmö
porträttfotografering i bokskogen utanför malmö

Är otroligt tacksam för det här uppdraget – tusen tack för förtroendet, Johan!

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *