Sommartider med familjen, om än i något sämre fotoljus

sjön mien

Idag har vi varit på sommaräventyr i Stenshuvuds nationalpark, för att fira in Ivis sommarlov (samt att killarna ville bada i havet). Det var till min stora förvåning väldigt folktomt, trots helt fantastiskt och varmt väder. När jag fotade så såg det ut som att killarna var ensamma på hela stranden (vilket de inte riktigt var, men nära nog!).

Jag har så fina minnen därifrån. Bland annat firade jag och Lech en av våra första midsomrar ihop i den parken, där jag tog följande favoritbild på honom;

24062016-IMG_1550

Då var vi dock inte lika rutinerade utflyktare som vi är nu – när vi var nästan framme så insåg vi att OJSAN, det är ju Midsommarafton idag, och vi har visserligen ätit en större frukost, men undrar om det var riktigt smart att åka iväg utan att ha med sig lunch?” Svaret på vår undran var att nej, det var inte så smart. Men lyckligtvis hade den lilla ICA butiken inte stängt för midsommarfirande än, och det gick att få fatt i lite potatissallad och makrill bland annat.

Jag hade såklart med mig kameran så att jag kunde fotografera vår dag. Ljuset var dock brutalt (jättestarkt solsken högt ovanifrån) – så det blev inga porträtt på det sättet, men det spelar ingen roll för mig då jag älskar att ha dem ändå oavsett ljus :).

Ivi älskar att bada – jag minns det själv från när jag var barn; man ville bara stanna i vattnet, hoppa i om och om igen tills man var helt blå om läpparna och totalt nedkyld. Det kunde han dock inte idag då havet var jättekallt, men när vi kunde bada i sjöarna i Småland var sälpojken sannerligen i sitt esse (och även Lech på ett hörn :)) ;

pojke och pappa hoppar i sjön
pojke och pappa badar i sjö

All in all så har detta varit en underbar helg. Vi har inte semester på länge än, men veckorna kommer nog att gå fort fram till att vi får ta lite sommarlov, vi med. Fram tills dess får vi försöka hitta på lite fler äventyr också. Jag tror jag har nämnt förr att jag tyvärr är en sån som får ångest för att sommaren snart är slut vid midsommar ungefär – så det är hög tid att börja njuta, haha! 😀

Nu tar vi sats och hoppar in i en ny vecka!

pojke hoppar i vattnet

leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *